Spar penge på A-kasse og fagforening

Der kan være mange penge at spare på fagforening og a-kasse, hvis du vælger de gule a-kasser og fagforeninger. En traditionel fagforening og a-kasse kan samlet set koste op mod 12.000 kroner om året. Der kan derfor være mange penge at spare ved at vælge en anden a-kasse og fagforening. Typisk koster a-kasserne det samme. Der ligger prisen omkring 500 kroner om måneden. Hvis du skal spare penge, så er det altså ved at vælge en anden fagforening. De gule fagforeninger er som regel billigere end de traditionelle fagforeninger, men du får heller ikke det samme i produktet. Derfor skal du undersøge grundigt, om du kan leve uden de ting som den traditionelle fagforening tilbyder.

Hvad er en fagforening?

Man skelner i dag mellem to typer af fagforeninger:

– Den traditionelle fagforening:

Den traditionelle fagforening forhandler og indgår overenskomster, der sikrer dine arbejds- og lønforhold. Derudover  hjælper fagforeningen dens medlemmer, hvis der sker brud på loven eller overenskomsten. Fagforeningen prøver også at få politisk indflydelse og desuden varetager den dens medlemmers interesser hvad angår uddannelse.

– Den gule fagforening:

Den gule fagforening anerkender ikke den fundamentale interessekonflikt, der er mellem arbejdsgiveren og lønmodtageren. Det betyder, at den gule fagforening ikke forhandler overenskomster og desuden heller ikke anerkender retten til at strejke.

Det er vigtigt, at du kender forskel på de to forskellige typer af fagforeninger, når du vælger din fagforening. Den gule fagforening er som regel billigere. Du kan spørge dig selv om, hvorfor det hænger sådan sammen.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse. Arbejdsløshedskassen fungerer i praksis som en forsikring mod arbejdsløshed. Du kan få udbetalt dagpenge, når du tilmeldt en a-kasse. Denne dækker noget af dit indkomsttab ved at være arbejdsløs. Du kan få dagpenge op mod 2 år.